Verslag van Herbots.be

ALBERT HENDRIX UIT MEEUWEN GRUITRODE

NIEUWE GENERATIE SOONTJES DUIVEN

De Soontjes duiven waren in de jaren ’80 uitmuntend op de snelheid. Er waren gewoonweg geen betere te vinden dan deze. 30 jaar verder vinden we hier bij Albert Hendrickx nog vele van deze duiven terug. In het jaar 2000 ging hij voor de eerste maal aankloppen bij Rik Custers uit Meeuwen. Hij had Soontjes duiven zitten op zijn hokken die hij via wijlen Pros Roosen had bemachtigd. Doordat de relatie tussen deze 2 melkers steeds beter werd ging Albert elk jaar wat bijhalen bij Rik. In 2005 werd er verhuisd en vanaf toen gingen de prestaties als een pijl de lucht in. Voor de hokken kwamen volières wat de duiven deed openbloeien.

In 2011 behaalde Albert 1ste en 2de asduif halve fond jonge duiven en 1ste superasduif jonge duiven halve fond in Midden Limburg. Dit in een samenspel van 28 verenigingen en meer dan 1000 liefhebbers. Daaruit blijkt dat Albert de grenzen van de Soontjes duiven heeft verlegd en ze topprestaties kunnen leveren van 100 tot 500km. Wijlen Jos Soontjes zou fier zijn dat zijn duiven deze prestaties jaren verder nog altijd leveren. Dit zijn de ideale duiven om te winnen en asduiven te behalen.

Hier wordt enkel met jonge duiven gespeeld vanwege dat Albert 12u per dag weg is voor zijn werk.

Stamopbouw

De Soontjes duiven x wijlen Pros Roosen is een schot in de roos. De stamvader van de kolonie hier is de 336/98. Deze is een kleinzoon van de Computer 2 van Pros Roosen. Deze Super 36 vloog 10 zuivere eerste prijzen en 20x top tien. Ook nakomelingen van de Late Tom van Soontjes doen het hier uitstekend. ….

Lees dit artikel verder….
Volledig artikel op Herbots.be.

Plaats een reactie

Belangrijk: De reacties worden eerst gelezen voor ze op onze website geplaatst worden. Daardoor kan er enige tijd vertraging zitten op u reactie.